fbpx

Piscines desmuntables, una bona opció per a l’estiu

piscines desmuntables
Piscines

Amb l’estiu molt a la vora som molts els que comencem a tirar l’ull a la piscina ideal per al nostre jardí. En aquest article parlarem de les piscines desmuntables, una fantàstica opció per a gaudir en gran de l’estiu 2019.

Les piscines desmuntables són una opció pràctica i econòmica. Cada vegada estan guanyant més terreny enfront de les piscines tradicionals d’obra, ja que comporten moltes menys preocupacions quant a preu i espai.

Piscines desmuntables, característiques:

 • La instal·lació necessària és senzilla i no fa falta realitzar cap obra.
 • Hi ha piscines desmuntables petites per a col·locar en qualsevol espai o altres més grans en les quals es poden banyar diverses persones alhora i molt confortables.
 • Normalment són fabricades en xapa fusta o plàstic. Els models cada vegada són més resistents i assegurances.
 • Algunes piscines desmuntables permeten la instal·lació de bombes de calor, amb la qual cosa poden usar-se durant l’hivern com a piscina climatitzada.
 • Alguns models també porten incorporada la depuradora.
 • Les piscines desmuntables són genials per a situar en patis, jardins o terrasses!

Piscines desmuntables, avantatges

Els avantatges de les piscines desmuntables en comparació amb les tradicionals (d’obra) són les següents:

 • La instal·lació és molt més senzilla i ràpida.
 • No necessites tenir un ampli terreny per a gaudir d’una piscina, ja que són muntables pràcticament en qualsevol lloc, encara que l’espai disponible sigui reduït i en llocs on seria impossible construir una piscina d’obra.
 • Es pot desmuntar quan ja no es vagi a usar més, i usar l’espai que ocupava per a altres finalitats.
 • El cost de les piscines desmuntables és més econòmic que el de les tradicionals.
 • Existeix una gran varietat de grandàries, formes, materials i models disponibles per als clients.
 • El manteniment d’aquest tipus de piscines és més senzill respecte al de les piscines d’obra.
 • Són piscines resistents al trencament i sòlides enfront dels agents externs.

Tipus de piscines desmuntables

En funció dels diferents materials en els quals es poden construir les piscines desmuntables diferenciem 4 tipus, fem un cop d’ull:

 • Piscines desmuntables de fusta
  Es tracta d’un model molt elegant, sòlid i normalment de llarga durada. Estan fabricades amb una fusta tractada per a resistir els agents exteriors als quals es vagi a enfrontar, sobretot, climatològics. El seu disseny és genial per a jardins amb un toc càlid, acollidor i tradicional. La seva sòlida estructura els permet suportar un gran volum d’aigua.
 • Piscines desmuntables de xapa
  Mitjançant la seva estructura metàl·lica en paret d’acer, amb reforços i pintures de qualitat ofereixen al banyista molta seguretat i resistència. Poden suportar una gran quantitat d’aigua en el seu interior. Ofereixen un ampli ventall de models amb grandàries i acabats diferents, com a acabats llisos, en imitació a fusta, pedra, etc. Gràcies a això cada piscina de xapa pot tenir un aspecte únic segons el gust i la necessitat del comprador. 
 • Piscines desmuntables de plàstic inflables
  Es tracta del tipus de piscina desmuntable més pràctic, econòmic i fàcil de muntar, amb tan sols un inflador elèctric. Normalment compten amb un líner reforçat de diverses capes per a resistir durant diversos anys en l’exterior. De totes maneres, la seva durada no és tan prolongada com la majoria dels altres models. La seva estructura és de tipus autoportant, és a dir, posseeix un cèrcol superior inflable i es torna estable a mesura que el líner es va omplint d’aigua. 
  Generalment les piscines inflables dels usuaris solen ser bastant petites, encara que també n’hi ha de gran grandària i que poden suportar a més de 2 banyistes alhora.
 • Piscines desmuntables de PVC
  Aquest model és dels més populars entre els usuaris a causa de la seva efectiva relació qualitat-preu. Aquestes piscines solen constar de 3 capes resistents de PVC-polièster i una estructurar tubular metàl·lica que les sosté i els proporciona gran resistència.

Instal·lació de piscines desmuntables

La instal·lació de les piscines desmuntables és senzilla, encara que és molt important analitzar el terreny on la situaràs abans de fer-lo. La superfície en qüestió ha de ser ferma i anivellada, no contenir elements que perforar la bossa de la piscina, i sobretot ha de ser resistent, no podem arriscar-nos a col·locar la piscina en llocs que no suportin el seu pes quan estigui plena d’aigua.

Altres factors a tenir en compte són: instal·lar-la en un lloc el més protegit possible del vent, tenir una presa de corrent a prop per a la depuradora o altres elements que necessitin electricitat i tenir a prop una presa d’aigua i un desguàs per a omplir i buidar la piscina. 

Esperem que després d’haver llegit el nostre article ja tingueu a la vostra disposició la informació necessària per a triar la piscina desmuntable més adequat per a vosaltres!

Ja només ens queda dir…A l’aigua patos!