fbpx

Sistema d’hibernació per a la teva piscina

hibernació piscina
Piscines

Quan arriba el final de l’estiu comencem a notar aquests matins d’ambient fresc i aquestes nits més fredes. No volem que arribi el moment de sortir de la piscina per què la temperatura ja no acompanya tant i a ningú li ve de gust passar aquesta mala estona… Aquí comencem a adonar-nos que la temporada d’estiu ja s’ha acabat i que ara toca pensar en el manteniment de la piscina per a l’hivern. Aquest manteniment és important perquè puguem arribar al següent estiu en perfectes condicions. Fa uns anys aquest procés es basava en buidar i netejar la piscina, però ha anat evolucionant de manera que actualment consisteix en un sistema d’hibernació.

De què es tracta? Principalment consisteix a condicionar les instal·lacions de la nostra piscina i mitjançant productes químics per a l’aigua preservar-la en les millors condicions amb la finalitat d’estalviar temps i diners el pròxim estiu.

La premissa prèvia essencial és que els graus de la piscina no poden estar per sobre dels 15è. Quan la piscina ja no superi aquesta xifra podràs procedir amb la hibernació. A continuació, coneixerem els passos més importants per a complir el nostre objectiu:

Pas 1: el primer i el més important que hem de fer és netejar amb cura tant el fons com les parets de la piscina. Una vegada fet procedirem a netejar també el prefiltre de la bomba i els skimmers. No poden quedar restes de fulles, sorra ni cap altre material.

Pas 2: una vegada tot net hem de comprovar el nivell de pH de la nostra piscina. Aquest ha d’estar entre 7,2 i 7,4 així que si no estem dins d’aquests valors hem de regular-ho fins a aconseguir-ho. Com? Podem usar o bé pH Plus o pH Minor.

Pas 3: ara aplicarem una cloració de xoc. Per a això hem d’utilitzar compactes de triclor. És molt important que ens assegurem que aquest producte s’escampa uniformement per tota la piscina així que deixarem el filtre funcionant durant unes 5 o 6 hores.

Pas 4: el dia després d’haver afegit els compactes de triclor hem de netejar el filtre a fons. Ho farem amb l’ajuda de desincrustant extra. El producte ha d’arribar fins a l’interior del filtre. Si ho posem en marxa durant 4 o 5 hores serà més efectiu. Després, ho pararem i ho netejarem.

Pas 5: finalment ja només hem de tirar producte invernador i distribuir-ho per tota la piscina. Has de tenir en compte si la teva piscina és de liner o fibra de polièster o si és de gresite o pintada, ja que segons el tipus que sigui has d’utilitzar un producte o un altre. El producte invernador haurem d’aplicar-lo cada 3 mesos.

Així mateix, és molt recomanable utilitzar una coberta durant tot l’hivern. A la llarga ens ajudarà a estalviar molts de diners en el manteniment, ja que evitarà que entre brutícia i que perdem aigua.

Després de seguir aquest tractament d’hibernació la teva i la teva piscina ja estareu llestos per a suportar l’hivern sense sofrir cap mal. Arribareu al pròxim estiu amb la piscina en un estat immillorable i llista per a donar-vos el primer capbussó!

Quins són els principals avantatges que aconseguirem

  • No perdrem aigua o molt poca, la qual cosa és molt important al nostre país.
  • Protegirem la piscina del clima de l’hivern.
  • El procés d’hibernació no és car i tampoc cal dedicar-li molt temps.
  • Estalvi de costos posteriors.
  • La piscina lluirà bé durant tot l’any.
  • Mantindrem la brutícia, les fulles i les bestioles principalment, allunyats de l’aigua de la piscina.

Ara ja aquestes al dia, Així que comença a preparar-te!