fbpx

Llaberia Group patrocina l’escultura guanyadora del concurs de la II Biennal d’Escultura Valldoreix dels Somnis

SITE_Estanislau Roca
Notícies

La II Biennal d’Escultura Valldoreix dels Somnis atorga a Estanislau Roca Calaf el primer premi al seu conjunt escultòric “Site”, patrocinada per l’empresa Llaberia Group.

El passat 20 d’octubre va començar la II Biennal d’Escultura Valldoreix dels Somnis, organitzada per Amicart Valldoreix, l’EMD de Valldoreix i l’Ajuntament de Sant Cugat. Estanislau Roca Calaf ha rebut el primer premi amb l’obra Site, patrocinada per l’empresa Llaberia Group de Montbrió del Camp. .  L’escultura premiada està situada al Parc de Sant Cebrià de Valldoreix i es podrà visitar de forma permanent.

Perspectiva frontal de l’obra realitzada en PVC

Entre les particularitats de l’obra destaca el PVC com element protagonista. Observem com aquest material està present en tota l’escultura en forma de 50 canonades de 2 metres d’altura que juntes formen la paraula Site, la qual es pot llegir des de l’aire. El PVC és un dels plàstics principals per l’empresa tarragonina Llaberia Group.

Roca Calaf ha transmès la següent idea sobre la seva obra:

 “No és una escultura pensada per implantar-se a un lloc amb caràcter particular, sinó una escultura que fa emergir la condició de lloc allà on s’implanti”. Amb aquestes paraules l’artista reafirma la contundència que caracteritza  a la seva peça.

El segon premi se l’ha endut “Hélix”, de Pense, i el tercer (a l’artista emergent menor de 30 anys) per “Ambdós mons”, de Dani Berenguer. També s’han lliurat dues mencions honorífiques, una per “Camí a la privacitat-rere el somni”, de Maïs i la segona per “Successió en l’espai”, de Miquel Andrino.

Les obres premiades, com la d’Estanislau Roca Calaf, passen a formar part del patrimoni de l’associació organitzadora Amicart i es podran contemplar en l’espai públic indefinidament.

La segona edició de la Biennal ha seleccionat un total de 31 obres que podran ser visitades fins el 20 de desembre. Es troben distribuïdes en quatre espais diferents: el passeig de Francesc Macià amb el carrer de Castellví, el Parc de Les Ones-La serreta, el Club Esportiu Valldoreix i per últim el Parc de Sant Cebrià, on entre d’altres, trobem la peça guanyadora d’aquesta edició.