fbpx

Exitosa inauguració de l’exposició “Memòries de l’aigua” de Reus

Notícies

L’exposició “Memòries de l’aigua” s’ha inaugurat amb motiu del nou ús de la bassa del Mas Iglesias de Reus. “Memòries de l’aigua” ens mostra diverses curiositats de l’aigua a Reus. L’empresa hidràulica de Montbrió del Camp, Llaberia Group, ha participat activament a l’exposició com a col·laborador i patrocinador.

Memòries de l’aigua s’ha inaugurat aquest 24 de novembre a Reus. L’exposició ha estat realitzada per l’Institut Municipal Reus Cultura i produïda per Aigües de Reus. El disseny ha anat a càrrec de la Brida és Bella. L’empresa Llaberia Group ha participat com a un dels principals col·laboradors de l’exhibició i també com a patrocinador.

L’exposició està dividida en diferents espais. En el primer àmbit, a través d’una línia cronològica, es mostren les fites més importants de l’abastament de l’aigua a la ciutat de Reus. Des dels orígens, el govern de la ciutat va dedicar enginy i recursos per a garantir el subministrament de l’aigua.

En un segon àmbit trobem imatges del fons del CIMIR que fan referència a l’aigua i els masos. Reus estava envoltat d’aquestes edificacions. L’aigua era essencial per a mantenir horts i jardins. Al final del segle xix, la tendència eren els jardins d’estil anglès i amb racons romàntics d’aspecte silvestre. El mas Quer (a l’actual barri Fortuny) o el mas Iglesias en són bons exemples.

L’exposició continua amb unes projeccions molt curioses sobre les fonts de Reus. Entre els anys 1959 i 1984, la secció de Cinema Amateur del Reus Deportiu organitzà un concurs local anomenat “El Rotlle”. L’organització proposava una temàtica i l’any 1962 fou “Les fonts de Reus”, a l’exposició podem veure el resultat de dos dels seus concursants: Josep Batista Adell i Francesc Mercadé Bosch.

“Memòries de l’aigua” compta amb la presència d’ algunes de les peces de fabricació pròpia de Llaberia Group. L’empresa montbrionenca és especialista en fabricació pròpia de peces de polietilè, entre altres prestacions, i compta amb més de 35 anys d’experiència en el sector hidràulic a les seves esquenes. Així mateix, aquestes peces de polietilè s’han convertit en un dels aspectes més atraients i originals de tot l’espai.

Finalment, s’exposa una selecció de les millor imatges d’Instant AIGUA. Entre el 2007 i el 2011, l’empresa Aigües de Reus va organitzar un concurs de fotografia d’aspectes relacionats amb l’aigua a través de la mirada de la ciutadania. Els premis als quals es podia optar eren tres: fotografia, col·lecció i centre educatiu.

A partir de la inauguració, Memòries de l’aigua romandrà obert al públic fins a 3 mesos més, per a que tots els interessats tinguin la possibilitat d’assistir-hi.