fbpx

Espectacular trajectòria de Llaberia Group des de 1979

trayectoria Llaberia Group
Notícies

Més de 35 anys d’experiència canalitzant l’aigua avalen la trajectòria empresarial de Llaberia Group, especialitzats en el sector hidràulic. L’empresa de Montbrió del Camp va començar com una empresa d’instal·lació de reg agrícola i de jardineria a nivell comarcal. A dia d’avui ofereix totes les solucions i tots els serveis tècnics relacionats amb l’activitat hidràulica en global.

L’empresa hidràulica Llaberia Group ha fet una gran evolució en els últims anys. L’empresa familiar Llaberia Plastics S.L. va ser fundada el 1994 per Josep Llaberia Ferré, tot i que els seus inicis es remunten a l’any 1979. L’empresa comptava amb una plantilla de només tres treballadors, Josep Llaberia i els seus dos fills Pere i Josep Lluís. En aquells temps, l’empresa estava diversificada majoritàriament en instal·lació de reg agrícola i jardineria en l’àmbit comarcal.

Llaberia Group
Llaberia Group

Poc a poc es van anar fent un lloc a la província i després dels seus primers progressos, l’any 1986, va tenir la necessitat d’ampliar les seves instal·lacions i els fa prendre la decisió de construir un petit establiment de 340 m2 destinats exclusivament  a la venta i distribució de productes hidràulics. Això els va donar peu a poder començar a vendre els seus primers accessoris.

Enfront d’un increment de la demanda de peces manipulades de polietilè, l’any 1993 van iniciar el seu camí com a fabricants de peces pròpies, tal i com els coneixem avui en dia. Van invertir en la seva primera màquina de fabricació de peces manipulades de polietilè, juntament amb l’adquisició de més màquines per agilitzar el treball i optimitzar la producció de les seves peces.

Llaberia va ser pionera en l’adquisició de injectores de PE i maquinària de soldadura de canonada i accessoris de gran diàmetre, la qual cosa els va convertir en l’única empresa espanyola capacitada per realitzar aquestes  tasques especialitzades. Aquest gran avenç els va portar a construir un nou espai de 3000m2 l’any 2000, però la constant transformació de l’empresa va fer que incrementessin encara més la superfície de la seva nau i també del seu equip humà.

A nivell d’instal·lació, Llaberia Plastics S.L. també va anar guanyant terreny i va començar a treballar per grans constructores d’obra civil i obra pública. Així que l’empresa decideix crear una societat independent anomenada Llaberia Obra hidràulica S.L. en la que gran part dels treballadors van passar a formar part.

Així que finalment, l’any 2007 van construir una nova nau de 5500 m2 en substitució de l’antiga. Aquesta gran superfície es va veure dividida en 3600 m2 destinats a la venta al professional del sector hidràulic i 2000 m2 a oficines, sales de conferències y magatzems.

En recompensa a tan d’esforç, al 2008 l’empresa de solucions hidràuliques és premiada amb el premi al millor comerç competitiu de Catalunya dels premis PIMEC.  I a l’octubre del mateix any rep el premi “Ser Botiguer” dels Premis de la Cambra de Comerç, Indústria y Navegació de Reus.

L’any 2010, davant d’una crisis imminent, els encàrrecs d’obra pública van aturar-se de cop. La producció de la fàbrica fins i tot va haver de parar. El futur passava per sortir a l’estranger a buscar nous clients. Així que amb el suport de gerència, Llaberia Plastics decideix formalitzar el seu departament d’exportació. Arran de la creació d’aquest departament, Llaberia es va veure en l’obligació de diversificar productes, per una banda, i de certificar-los en diferents països per poder competir al mercat europeu. D’aquí s’obtenen els certificats WRAS, el Attestation de Conformite Sanitaire i Aviz Tehnic (Certifiquen que tots els productes fabricats són aptes per l’ús d’aigua potable a Anglaterra, a França i Romania, respectivament).

A partir d’aquest moment, l’empresa treballa de forma activa amb una àmplia cartera de clients a nivell internacional. Arran d’aquest creixement del departament d’exportació, Llaberia ha aconseguit treballar en més de 20 països, sobretot a Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica Central.

Gràcies a aquest departament han aconseguit grans èxits durant els darrers anys, com ara la fira de Cubagua (a l’Habana), l’any 2012 un premi de medalla d’or a millor producte de qualitat, el PP-R en contra incendis (plàstic que substitueix les canalitzacions realitzades en acer al carboni)  i l’any 2019 una altra menció a millor producte de qualitat, les noves juntes Llaberia – Klinger (juntes innovadores que s’adapten a la instal·lació i no fa falta un reajustament).

A dia d’avui, Llaberia compta amb dos punts de venta físics, un a Montbrió del Camp, on es troben les seves instal·lacions centrals i totes les seves activitats,  , i l’altre al polígon Francolí de Tarragona, creada al 2011. Aquesta segona botiga es va obrir amb l’objectiu d’ampliar la seva cartera de clients en una zona que pot arribar fins al Penedès, així com convertir en habituals els clients esporàdics del territori.

Per Llaberia estar a Tarragona ha significat una millora en la proximitat amb el client tan important com és la indústria química i la petroquímica, sobretot a l’hora de poder oferir la seva pròpia producció, únics a Espanya en produir canonades de fins a 1.600 mm de diàmetre.

Finalment, l’any 2015 es va detectar que s’havia de fer un canvi d’imatge corporativa i impulsar la imatge de marca a nivell online. Arran d’aquest fet, es va consolidar el departament de marketing creant una nova imatge corporativa i una nova imatge de marca, passant de ser el nom de marca Llaberia Group, en lloc de Llaberia Plastics.

En instal·lació durant aquests anys de crisi també s’han hagut de fer molts canvis i s’ha hagut de fer un replantejament dels llocs de treball necessaris per treballar amb les grans empreses. Arran d’això gerència va decidir treure’s el certificat AEST i entrar a la AEQT, a més de crear un departament de prevenció propi traient-se els dos certificats necessaris per actuar com a tal: La OSHAS 18001 i el certificat de Servei de Prevenció Propi, certificat per l’empresa Impremet.

Paral·lelament ha aquest creixement de les infraestructures i del negoci, la plantilla de l’empresa de Montbrió del camp també ha tingut un creixement molt notable, ja que a dia d’avui compta amb una plantilla de més de 90 treballadors.

A més, Llaberia té entre mans diversos projectes que potenciaran les seves ventes, visibilitat i quota de mercat de cara al 2020. Les seves ganes d’evolucionar dia a dia fan que l’empresa no tingui límits en la seva ambició de creixement.