fbpx

Carbó Vegetal: Què és i per a què serveix

CARBÓ VEGETAL
Jardineria/Agricultura

El carbó vegetal és el combustible preferit tant per aficionats a les barbacoes com per professionals de l’hostaleria. És l’element essencial per a aconseguir la temperatura perfecta i donar aquest sabor fumat inconfusible a les teves graellades de carn, verdures o peix. Però què és exactament el carbó vegetal?

El carbó vegetal, com el seu nom indica, prové de fonts vegetals i es fabrica a partir de fusta, ja sigui llenya o residus vegetals. La seva producció implica l’escalfament de la fusta en forns especials a temperatures elevades (però sense superar els 700 °C) i en condicions d’absència d’oxigen, un procés conegut com a piròlisi. El resultat és el carbó vegetal, que té un poder calorífic molt major que la fusta original. Les seves característiques, com el seu poder calorífic, durabilitat, tipus de brasa i el sabor fumat, depenen en gran manera del procés de fabricació i, sobretot, del tipus de fusta utilitzada.

Piròlisi: La pirolisis és una degradació tèrmica d’una substància en absència d’oxigen, per la qual cosa aquestes substàncies es descomponen mitjançant calor, sense que es produeixin les reaccions de combustió.

En contrast, tenim el carbó mineral, que, encara que va tenir un origen vegetal fa més de 300 milions d’anys, s’ha convertit en un combustible fòssil a través d’un procés natural de mineralització. Això ho fa no renovable i altament contaminant.

Els carbons vegetals es poden classificar segons la seva qualitat i el seu origen (el tipus de fusta). Una major qualitat es tradueix en un major poder calorífic i una brasa que dura més temps. La puresa i la qualitat de fabricació, inclosa la transformació en els forns, són factors determinants. La densitat del carbó i la quantitat de fum o cendres que produeix també són indicadors de qualitat.

Els avantatges d’usar carbó vegetal en els teus rostits, graellades i barbacoes són notables:

  • Renovable i Ecològic: El carbó vegetal és un recurs renovable i no contamina el medi ambient.
  • Natural i Sostenible: És un producte natural i ecològic, la qual cosa garanteix la sostenibilitat.
  • Brases Duradores: Les brases de carbó vegetal cremen durant molt de temps, la qual cosa permet cuinar durant llargs períodes.
  • Sabor i Aroma Únics: Aporta una aroma i un sabor característics als teus rostits i graellades.
  • Versatilitat: Es pot utilitzar per a cuinar una àmplia varietat d’aliments, des de verdures i peix fins a carn.

carbó vegetal

A Llaberia Hydraulic Shop, entenem la importància de la qualitat i l’elecció adequada del carbó vegetal per als teus esdeveniments a l’aire lliure. Som aquí per a brindar-te opcions de qualitat que millorin les teves experiències culinàries. Contacta’ns i descobreix com portar les teves barbacoes al següent nivell!


Vols assabentar-te de tot el nostre contingut? Segueix-nos en les nostres Xarxes Socials i sé el primer en gaudir de les nostres ofertes i promocions!